Gluténmentes sikerek az országos versenyen
Tripla – Free Gluténmentes Pékség siker a 2023. évi Országos Gluténmentes Kenyérversenyen
A 2023. évi Országos Gluténmentes Kenyérversenyen 2 kategóriában bizonyoltak a legjobbnak a Free Gluténmentes Pékség termékei, egy
kategóriában pedig az igen rangos második helyezést érték el.
– Friss Kenyér kategória: 1. helyezés Free Pékség – Kovászos kenyér
– 2023-as MAGOSZ Innovációs Díj: 1. helyezés Free Pékség – Kovászos kenyér
– Töltött péksütemény kategória: 2. helyezés Free Pékség – Leveles szilvás papucs
Szervezők és a lebonyolításban résztvevők: Magyar Cöliakia Egyesület, Magyarok Kenyere, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK, MAGOSZ, Amurex GM-Hungary, Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola.
A Free Pékség 2015-ben indult családi vállalkozásként. Létrehozásának alapgondolata az volt, hogy legyen egy olyan hely, ahol a gluténérzékenyek teljes mértékben otthon érezhetik magukat, bármit választhatnak, amit megkívánnak, és ehhez egy páratlan, határozottan pozitív ízélmény társul.
Manufaktúrális, kézműves pékségként egyedüli gluténmentes gyártóként tagjai a Magyar Kézműves Kenyér Társaságnak.
9 éve dolgoznak a gluténérzékenyek szolgálatában, kizárólag saját fejlesztésű receptúrákkal. Tagja a csapatnak élelmiszermérnök, PhD-doktori fokozattal rendelkező biomérnök. A gyártáshoz szükséges minden egyes alapanyagot külön-külön vásárolják meg, előre gyártott liszt-keverékeket nem használnak.
Úttörők
Az országban először kezdték meg a gluténmentes kovászos kenyerek kereskedelmi forgalmazását is.
Már most az idei karácsonyi-adventi időszakra készülnek. Nemrég ébe három új termék – a vegán mákos és diós bejgli, valamint a vegán
’mézes’ kalács fejlesztését. Hamarosan elindítják – működésünk során először – az ünnepekkel kapcsolatos, tematikus sütő-tanfolyamukat is.
Első workshopjukat gluténérzékeny gyermekek részére tartják majd meg, hogy számukra is szebbé tehessék a Karácsonyt.
Jövő tavasszal tervezik az első felnőtt képzésünket.