Bártfai Örömfőzés
Szakmai partnerünk új kezdeményezésének bemutatójára invitált minket. Örömmel fogadtuk el a meghívást!
A kedves budai utcában található Bártfai Étterem adta az Örömfőzés helyszínét. A remek lokáció, a trendy berendezés aznap este figyelemre méltó szakmai tartalommal társult: Pálinkás Zsolt chef úr és Polgár Géza sommelier irányításával steak vacsorát celebráltak!
Amit a vacsora kapcsán elöljáróban is ki kell emelnem az elkészített kiváló alapanyagok, a családiasan kedves szervíz és a kiemelkedő minőségű evőeszközök és asztalneműk mellett, azok az ételek mellé kínált borok és azok szakszerű felvezetése voltak! A sommelier szerepét hitelesen alakító borkereskedő a választéka legjavából állította össze az itáliai borokon alapuló borsorát. Ha adhatnék tanácsot a szervezőknek, érdemes lehet egy következő alkalommal a borvacsora koncepcióval eljátszaniuk!
Tele pocakkal bár, de kíváncsian készültünk az előadás fénypontjára, a főételre. Háromféle, külön tálalt mártással érkezett a vegyes bélszín-, hátszíntányér. A sokféle állag, átsütöttség, íz igazi csattanót adott az est ételsorának. Mindezt a hozzá kínált pompás olasz borok tették feledhetetlenné és tökéletessé.
Feltétlenül szót kell ejtenünk a vacsorát (másképpen) megédesítő és még izgalmasabbá tevő felvezetésekről. A Magyar Tudományos Akadémia munkatársának végletesen szakszerű, ugyanakkor humorosan érdekfeszítő előadásában ismerhettük meg az ételeink, italaink történelmi, kulturális hátterét, így már jóelőre elindult a nyálelválasztásunk. Köszönet mindezért Elégedetten álltunk fel az asztaltól. A meghívást ezúton is köszönjük! Magánemberként is egészen biztosan visszatérünk ide!