Győzött a sörforradalom: magyar példákon keresztül mutatják be a világ sörtípusait
A világ legfontosabb sörfajtáit, a sör történetét, az alapanyagokat, készítési módokat és a sör gasztronómiai szerepét mutatja be az első magyar söriskola. A tanfolyamon főképp magyar kisüzemi főzdék sörein keresztül prezentálják a világ legsikeresebb sörfajtáit.
A HUBA – Hungarian Beer Academy tanfolyama ősztől havonta várja a sörkultúra és gasztronómia iránt érdeklődőket, Budapest belvárosában, ahol két estés, sörkóstolással egybekötött előadáson ismerkedhetnek az itallal, és a hozzá párosított ételekkel.
A kezdeményezés mögött a Brew!Studio, Budapest legismertebb sörfőzést oktató csapata, a Beerporn.hu, a magyar sörmagazin és a Borganika gasztronómiai műhely összefogása áll.
A kurzus célja, hogy a korábban soha nem látott sebességgel változó hazai és nemzetközi sörvilágról rendszerezett tudást biztosítson, ezzel segítve a vendéglátásban, sörfőzésben, médiában és gasztronómiában dolgozókat. A tanfolyamon a sörvilággal kapcsolatos elméleti információk mellett a szakmai sörkóstolás gyakorlatában, sörleírások készítésében is elmélyülnek a hallgatók.
A képzés során mintegy húszféle sört kóstolnak a résztvevők, amelyek túlnyomó része hazai főzdékben készül. A magyar kisüzemi sörfőzdék között számos olyan működik, amelyik nemzetközi szinten is képesek kiemelkedőt alkotni. Belgiumban, az USA-ban vagy az Egyesült Királyságban rendezett sörversenyek érmeivel is tudják ezt bizonyítani!
A tanfolyam megkezdésekor minden résztvevő, az előadók által összeállított tankönyvet kap. A sörök és ételek kóstolását követően a kétnapos tanfolyam elvégzését igazoló oklevél jár a hallgatóknak.
A Hungarian Beer Academy kurzusai a Kaluzál téri Vásárcsarnok emeletén található Borganikában várják az érdeklődőket. A következő alkalom október 8-án kezdődik. A képzéssel kapcsolatos további információk a sörtanfolyam weboldalán találhatóak.