Farkas Norbert, Creative Pastry Chef
A Siklóson született fiatalembert korán elérte a gasztronómia szeretete és az ez iránti elhivatottság. Első példaképe Jamie Oliver volt, akinek kreativitása, konyha iránti alázata és szeretete is irányt mutatott neki ezen a pályán.
A későbbiekben Juan Mari Arzak és Jordi Rocca munkássága, művészete hatott rá szakmailag inspirálóan, egyénisége formálásában. Tőlük tanulta meg, hogy mit jelent egy „alapanyag természete”, megtanult az alapanyaghoz a legmélyebb alázattal közelíteni és abból a legtöbbet kihozni.
Hosszú évek óta él és dolgozik gasztronómusként külföldön, különböző kultúrákat ismerve meg. A legutóbbi években a desszertek világa ragadta magával.
Hogy miért? A történet Dublinban, a Portmarnock Hotelben kezdődött…
Folyton másból nyerve az inspirációt próbál meg Norbert valami újat – mindig újat – alkotni.
Gyümölcs, csokoládé, egy adott pillanat, egy illat, egy szín…. Mindig más és más ihleti meg őt!
Jelenleg Dublinban, Írországban él. A Powerscourt Hotelben dolgozik Creative Pastry Chef-ként , tányér- és rendezvénydesszertek alkotójaként.
Közeljövőbeli terve karrierjét Thaiföldön, Bangkokban folytatni, tovább fejlődni és új tapasztalatokat szerezni.
A magánéletében is szerencsésnek vallja magát. Kedvese, felesége Farkas Horváth Bernadett DettImage művésznéven fotográfusként dolgozik. Együttműködve, egymást emberileg és művészileg is inspirálva örökíthetik meg a desszerteket.
Házastársak, munkatársak. Csapatként dolgoznak együtt egy desszert, egy ételfotó születésekor.
További ChefNorbert – DettImage desszert fotók a GasztroMagazin Pinterest oldalán.