ÉtteremHírekSzálloda

Kaliforniai életérzés Budapesten

Így vár a TRIBE Budapest Stadium étterme, a TRIBE Table

Kalifornia ízei, egy csipetnyi magyaros fűszerezéssel, modern megvalósításban, magas minőségben, egy menő, belvárosi bisztrós hangulatban, egy dizájnos hotel kényelmében… Ha most elutazni nincs időd, a TRIBE  séfje, Maszarek Ottó ízek, hangulat és stílus tekintetében is messzi tájakat hoz el a tányérodra. Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit a TRIBE Budapest Stadium étterme, a TRIBE Table.

Tribe Table étterem. GasztroMagazin 2024.

Fine diningtól a street foodig Kalifornia számos éttermének és kifőzdéjének kínálatát tanulmányozta át Maszarek Ottó séf, hogy a TRIBE Budapest Stadium hotel éttermében olyan ételkreációkat álmodjon meg, melyekben a saját személyisége, és a magyar konyha legfontosabb elemei is összefonódnak. A végeredmény: sok-sok avokádó vagy más roppanós zöldség, többféle, friss hal, ízletes tésztakülönlegességek, újragondolt  ízvilágok, meglepő textúrák, izgalmas gyümölcsös fúziók, és hagyományos elemek modern megvalósításban.

Tribe Table étterem. GasztroMagazin 2024.

Egyszerre volt könnyű és nehéz Maszarek Ottó dolga: „A hotelek éttermeinek mindig nagyobb kihívást jelent, hogy felkeltse a vendégek érdeklődését, ráadásul minket nem is a belváros kellős közepén találnak. Nagy segítség viszont, hogy konyhánkban a legkorszerűbb eszközök állnak a rendelkezésünkre, a thermomixtől a paco jeten át a szuvidáláshoz szükséges technológiákig. Az elképzelt fogásokat így a legjobb minőségben készíthetjük el, és a TRIBE stílusának köszönhetően megnyerő, hangulatos környezetben kínálhatjuk a hozzánk betérőknek. Rendre azt tapasztaljuk, hogy ha valaki megkóstolta már az ételeinket, általában hamar, újra és újra vissza fog térni!” – mesélte.

Tribe Table étterem. GasztroMagazin 2024.

A kaliforniai és magyar, hagyományos és formabontó fogásokat egyaránt felvonultató étlapon az avokádóleves jól megfér a gulyásleves mellett – ahogy a tonhal ceviche avokádóval és eperrel, vagy épp a császárhús amaréna cseresznyével, pisztáciával, jus-vel és sült csicsókával. A pappardelle tépett vaddisznóraguval, illetve az ördöghalfilé vaníliás feketegyökérrel, medvehagymás tortellinivel és snidlingolajjal a legváltozatosabb igényeket és elképzeléseket is maximálisan kielégíti. De készül fogás petrezselyem velouté-val, van gombás rétes, és olyan desszert is, amelyet a whisky és a cseresznye találkozása tesz igazán különlegessé.

Havas Dóra gasztroblogger is átélte már a TRIBE Table nyújtotta élményt, a séffel beszélgetve, az ételeket kóstolva. „A kaliforniai életérzés mindig is közel állt hozzám, ez a TRIBE konyhájában könnyed, laza, de mégis izgalmas és tartalmas ételeket jelent. A hotel dizájnja erre még ráerősít, így olyan itt enni, mintha tényleg elutaztam volna” – tette hozzá Havas Dóra.

Tribe Table étterem. Havas Dóra gasztroblogger. GasztroMagazin 2024.

Maszarek Ottó séf, aki több hazai étterem mellett Salzburgban is éveken át dolgozott szakácsként, az ibis&TRIBE Budapest szálloda étterme mellett 2024 májusa óta a hotel legfelső szintjén található Cloud IX Skybar Executive Chef-je is.

Maszarek Ottó egy könnyedén elkészíthető és sokféleképpen felhasználható receptet is megosztott velünk, ha valaki az otthonában szeretné átélni az éttermi élményt.

Tribe Table étterem. Fetasajtkrém. GasztroMagazin 2024.

Feta sajtkrém recept
Hozzávalók:

200 g görög feta sajt

100 g görög joghurt (vagy ízlés szerint több)

1/2 teáskanál török bors (Aleppo bors) vagy ízlés szerint

1 gerezd fokhagyma, finomra reszelve vagy apróra vágva

1 kis paradicsom, finomra vágva (opcionális)

Friss bazsalikom a díszítéshez

Extra szűz olívaolaj a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Előmelegítés: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra légkeveréses módban.

2. Sütés: Csepegtessük le a feta sajtot, és helyezzük egy tepsibe vagy sütésálló serpenyőbe. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 15-20 percig, amíg a teteje barnás nem lesz. (Nem szükséges lefedni.)

3. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

4. Keverés: Tegyük a sült feta sajtot egy tálba, és keverjük össze 100 g görög joghurttal, frissen őrölt borssal, fokhagymával, és ízlés szerint az apróra vágott paradicsommal. Használjunk kézi keverőt vagy villát, hogy krémes állagot kapjunk.

Tipp: Ha krémesebbre szeretnénk, adjunk hozzá több joghurtot.

5. Tegyük a krémet egy kis tálba, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, és díszítsük friss bazsalikommal.

6. Fogyasztás: Hidegen tálaljuk. Kiválóan illik pirítóshoz, grill zöldségekhez, sertés- és csirkehúshoz, valamint tengeri halas ételekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .