Hirdetés

A nap híre: megnyitott a Tigre basilica

Ünnepélyesen jelentjük be, hogy Budapest új kulináris gyöngyszeme, a Tigre basilica, megnyitotta kapuit a Szent István Bazilika szomszédságában. Az étterem egyedülálló nikkei konyhával várja a vendégeket, amely a japán és perui ízek különleges fúzióját kínálja.

Hallottál már a nikkei konyháról?

A nikkei konyha különlegessége abban rejlik, hogy a markáns és friss japán ízeket ötvözi a gazdag, színes perui alapanyagokkal, így valódi gasztronómiai kalandot nyújt a kivételes konyhák és ételek kedvelőinek. Budapesten eddig még nem találkozhattál ilyen fogásokkal, így a Tigre basilica igazán izgalmas színfoltot hoz a város gasztronómiai kínálatába.

A Szent István Bazalika mellett nyitott meg a Tigre Basilica Étterem. GasztroMagazin 2024.

Az étterem belső terét az Amazonas ihlette, így a vadregényes és a romantikus hangulat kéz a kézben jár, legyen szó egy családi ebédről, céges rendezvényről vagy romantikus vacsoráról. A zöld fal és a növények harmonikus kombinációja tökéletes hátteret biztosít a hangulatos időtöltéshez, míg jó időben terasz várja azokat, akik szívesen gyönyörködnének a Bazilikában néhány finom falat mellett.

Séfek egy kontinens tapasztalatával

Ha már finom falatok; az étterem séfjei, Nádudvari István és Pásztor Norbert, a legmagasabb színvonalat képviselik, ha gasztronómiáról van szó.

A Szent István Bazalika mellett nyitott meg a Tigre Basilica Étterem. GasztroMagazin 2024.

István Győrben született és már gyerekkorában beleszeretett a főzésbe. Az alapoktól kezdte: édesapjától tanulta a palacsintafordítás művészetét, és azóta sincs megállás, szenvedélyesen alkot a konyhában. Tanulmányai és szakmai tapasztalatai során külföldi Michelin-csillagos éttermekben is dolgozott. A londoni Coya étteremben szerzett tapasztalatai során ismerte meg a japán és a perui konyha fúzióját, amelyet most a Tigre basilica konyhájában prezentál büszkén.

A Szent István Bazalika mellett nyitott meg a Tigre Basilica Étterem. GasztroMagazin 2024.

Norbert már gyermekkorától fogva szakács szeretett volna lenni. A versenyzés és a kiválóság iránti vágy mindig is motiválta, így számos olyan magyarországi top étteremben dolgozott, mint például az Arany Kaviár, a Stand és a Pasztell. Az ázsiai konyha iránti rajongása és az erős ízek szeretete vezette őt a nikkei konyha világába. Most, a Tigre basilica séfjeként, célja, hogy megmutassa, milyen izgalmas és közkedvelt lehet a japán-perui fúziós konyha.

Izgalmas ételek és ismerős arcok

A Tigre Grand Openingje igazi gasztronómiai élményt kínált a résztvevőknek, ahol a perui és a japán konyha fúziója került a középpontba; a vendégek egy nyolc ételből álló degusztációs menüt kóstolhattak végig. Az alkalomra összeállított különleges menün olyan izgalmas fogások szerepeltek, melyek az étterem állandó étlapján is helyet kapnak.  A lazac tataki, a Dél-Amerikai Angus chuck roll grillezett bébikukoricával, a miso csirkés tojásos tészta és a tápiókapuding mangóval abszolút közönségkedvencként debütáltak.

A Szent István Bazalika mellett nyitott meg a Tigre Basilica Étterem. GasztroMagazin 2024.

Az ínycsiklandó ételek mellett olyan vendégek is feltűntek a nyitóeseményen, mint Vajda Pierre ételkritikus, Fésűs Nelly színésznő, Gyenesei Leila és Tóth Dávid olimpikonok. A megnyitó nemcsak az ételek, hanem a vendégek miatt is felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek, melyet élő zene tett még színesebbé, mely úgyszintén az étterem egyik állandó eleme lesz a látogatók legnagyobb örömére.

Látogass el a Tigre basilicába, és élvezd ezt az egyedülálló gasztronómiai élményt, akár élő zongoraszó mellett, amelyet Budapest szívében kínálunk. Foglalj asztalt és fedezd fel a nikkei konyha rejtelmeit a Szent István Bazilika szomszédságában!

www.tigre.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .