HírekVendéglátás

Pizzériát nyitott a Neverland

Széfbe zárt receptúra. Pallag Dávid és Botos Tamás felelnek a konyháért.

A szabadulószobáiról ismert Neverland új egységgel lett gazdagabb, ahol a kovászos nápolyi pizzáké a főszerep, de bárki megtalálhatja a számára legínycsiklandozóbb ételt és italt: a koktéloktól a kemencés kovászos aranygaluskáig bezárólag.

Josep Zara, a Neverland CEO-ja:

Megnyitotta új egységét a Neverland Budapesten, amely nyolc szabadulószobája mellett, most már egy pizzériával is büszkélkedhet. „Eddig is volt rá lehetőség, hogy a szabadulószobába érkező vendégeink fogyaszthassanak a koktélbárunkban, de szerettünk volna egy olyan helyet létrehozni, ahova nemcsak a szabadulószoba előtt vagy után érdemes betérni, hanem bármikor, amikor szeretnénk egyedi koktélokat, egy jó kovászos pizzát vagy egy különleges, kemencében sült ételt fogyasztani.”

Neverland Pizzéria Pallag Dáviddal. GasztroMagazin 2024.

A főszerepet a nápolyi pizzák kapják, amelyek az egyedileg gyártott Morello Forni kemencében sülnek, óránként akár 170 darab. Emellett nagy figyelmet fordítanak a pizzakészítés minden fázisára: saját vízkezelő-rendszert hoztak létre az ideális PH-érték, hőmérséklet és ásványi anyag tartalom szabályozása érdekében, kovászgépet és az országban először Pizzarella nyújtó gépet is használnak, amely az emberi kéz mozdulatait imitálva nyújtja úgy a tésztát, hogy a széléből nem nyomja ki a levegőt. Mindezek mellett különféle liszteket és sókat használnak a legkiválóbb minőség érdekében, a bio gránit kövön őrölt gabonától egészen a parajdi sóig.

Neverland Pizzéria Pallag Dáviddal. GasztroMagazin 2024.

„A pontos receptúra szigorúan titkos, a személyzetből összesen két ember ismeri azt. A receptúrát a Money Heist szabadulószobánk 80 cm vastag rozsdamentes acél széftermének egyik acéltrezorjában őrizzük, ahová csak úgy lehet bejutni, ha a lézer biztonsági- és kamera rendszert kijátsszák és a titkos átjárókat is megtalálják. Továbbá kell hozzá három kulcs, egy kód, egy név, egy jelszó és egy kártya is” – árulta el Josep Zara, aki csapatával több hónapig tesztelte az ételeket, míg összeállt a rendkívül magas minőséget képviselő étlap. Mindebben a Konyhafőnök korábbi döntőse, Pallag Dávid és Botos Tamás segédkeztek, akik executive séfként felelnek a készülő ételekért. Azonban nemcsak az ételek, de az italok is igazán egyediek a Neverland Pizzériában. Az Italicus koktélverseny nemzeti győztese, Mihálffy Boldizsár és csapata a hét főbűnhöz kapcsolódóan álmodták meg a júniustól elérhető itallap extra koktéljait, amelyek mellett számtalan klasszikus is rendelhető, ahogy alkoholmentes verziót is kérhetünk.

Neverland Pizzéria Pallag Dáviddal. GasztroMagazin 2024.

Nemcsak az ételek, de az étterem látványvilága is különleges. Takács Lilla és Biczó Levente díjnyertes látványtervezők nevéhez fűződik a szabadulószobák látványvilága is, így az étterem kialakításakor is rájuk bízták a feladatot. Az étterem falát gazdagító Pompeii stílusú, kézzel készült festmények pedig Zenovitz Zénó – az Operaház korábbi díszlettervezőjének – munkái, akinek freskóit a Neverland neonfényes világa ragyogja be. „Bízunk benne, hogy aki ellátogat a Neverlandbe, akár az egész estét nálunk tölti. A szabadulószobáink és az éttermünk erre most már bármikor lehetőséget biztosítanak, a hét minden napján.” – tette hozzá Josep Zara.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .