BorokBorrendezvényTurizmus

Koccints magyar borral!

Bevezető borkóstoló a magyar bor napja alkalmából

A bor több mint a színe, az illata és az íze. A bor élmény. Nem véletlenül ünnepeljük hivatalosan is minden évben, kiemelten kezelve a hazai tételeket. Ma már mindennek van világnapja, így természetesen a magyar boroknak is, melyek ízükben, állagukban, teltségükben és színükben is rendkívül változatosak Magyarország remek fekvésének és a szőlőtermesztésre tökéletesen alkalmas időjárásának köszönhetően. Így tehát június 27-én, a magyar bor napján az a minimum, ha borkedvelőként magyar tétellel koccintunk, de június 29-én szakértői közegben is megismerkedhetünk velük, ha szeretnénk.

A magyar bor világnapja. N28 Wine & Kitchen. GasztroMagazin 2024.

Magyarország kedvező természeti adottságai révén hazánkban már a történelem korai szakaszaiban is jelentős bortermelés folyt. Az V. századból fennmaradt írásos emlékek tanúsága szerint az akkori szőlőskertek és borok is igen kiválóak voltak már, a magyar bor népszerűsége pedig azóta is töretlen, sőt! Ma már a nagyközönség is egyre jobban preferálja a minőségi borokat és a hazai tételek sorra nyerik a nemzetközi elismeréseket. A borkultúra felvirágzóban van. De kezdő borrajongóként sokszor felvetődik a kérdés, hogy vajon hogyan érdemes befogadni a bort a poharunkban és egyáltalán mit milyen pohárból igyunk, milyen hőmérsékleten? Hogyan teremtsük meg azokat a körülményeket, mely a legtöbbet hozza ki az adott tételből és mire figyeljünk, ha kóstolunk. Ezekre a kérdésekre ad választ az N28 Wine & Kitchen és a Vinum Voyage közös „Bevezető borkóstoló” rendezvénye június 29-én a magyar bor napja alkalmából. Gondolatban és ízekben a Velencei-tó és a Balaton partjára is utazhatnak a résztvevők, de kóstolhatnak kiváló tételeket Mór, Eger, Szekszárd és Villány környékéről is. Egy biztos, borkóstolásban kezdőknek ez egy kiváló lehetőség arra, hogy 6 nemes alapszőlőfajtával megismerkedve megtanulják, és elmélyítsék azt a tudásukat, amit a borkóstolás menetéről tudni érdemes.

A magyar bor világnapja. N28 Wine & Kitchen. GasztroMagazin 2024.

„Szerencsés vagyok, mert a borok és a gasztronómia világa mindig is az életem részét képezték. Családommal gyakran jártuk a világot, így mindig új ízeket és ezáltal új kultúrákat ismertünk meg. Bejártuk Magyarország nagyobb borvidékeit is. Célom, hogy azt az alázatot és szeretetet adjam tovább, amire engem neveltek és amit a mai napig érzek a borok és a gasztronómia iránt” – mondta Kiss Marci a Vinum Voyage alapítója, a rendezvény egyik szervezője. „Kevés olyan borkóstoló van ma hazánkban, mely az alapoktól ad iránymutatást kezdő borrajongóknak a borok szövevényes világába. Itt nem sommelier-ket képzünk majd, egyszerűen csak kóstolunk, mulatunk, beszélgetünk és legalább hatszor biztosan koccintunk majd a magyar borokra.”

Az N28 a kezdetek óta kiemelt figyelmet fordít a hazai tételek népszerűsítésére. Kis tételes magyar pincészetek csúcsboraival, nagyobb hazai borászatok népszerű tételeivel is megtöltötte polcait és naponta edukálja a hozzá betérő borok iránt érdeklődő közönséget.

 

Részletek és jelentkezés: https://n28.hu/bevezeto-borkostolo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .