15 kategóriában adták át a Street Kitchen Guide díjait
A legpuhább lángos Pálházán, a legjobb hamburgerek Alsóörsön és Nyíregyházán, a legszuperebb péksütik Budapesten, a legfinomabb bisztróételek pedig Egerben várják a vendégeket – derült ki az idén először megjelent Street Kitchen Guide-ból, ami Magyarország 500 vendéglátóhelyét gyűjtötte össze 15 kategóriában. A Street Kitchen csapata az egyes kategóriák legjobbjait díjjal is elismerte, amelyeket június 6-án adtak át a Big Green Egg–Street Kitchen Guide Díjátadó keretein belül.
A Street Kitchen csapata évek óta járja az országot, hogy felkutassa a legjobb vendéglátóhelyeket: az elmúlt néhány hónapban több mint 120 településen jártak, és több száz helyet teszteltek. Ezek közül végül 500 került be az idén először megjelent Street Kitchen Guide-ba, amely az ország legmenőbb helyeit sorakoztatja fel.
„Csak olyan hely kerülhetett be a guide-ba, amit személyesen teszteltünk, és valóban jó szívvel ajánlunk az olvasóknak, bármerre is járnak. Ezek korántsem csak éttermek, hiszen az elmúlt években leteszteltük a legjobb fagyizókat, cukrászdákat, street food lelőhelyeket, kávézókat és pékségeket is. 13 tesztelőnk Budapest mellett az ország legtávolabbi részeibe is ellátogatott, hogy felkutassák a legmenőbb vendéglátóhelyeket” – meséli Fördős Zé, a Street Kitchen alapítója.
A könyvet június 6-án mutatta be a csapat a budapesti Dürer Kertben a Big Green Egg–Street Kitchen Guide Díjátadó keretében. Az egyes kategóriákban az általuk három legjobbnak ítélt helyet díjjal is elismerték. Lássuk tehát, melyek Magyarország legmenőbb vendéglátóhelyei 2024-ben!
Pékségek kategória a NUTELLA® támogatásával:
Arán Bakery (Budapest)
Emmarozs (Szeged)
Péklány (Balatonfüred)
Kávézók kategória:
Apricot Coffee (Budapest)
Rokusch (Pécs)
Tizen1 (Veszprém)
Reggelizők kategória:
Deszka (Budapest)
Pan’ni by Artizán Budapest (Budapest)
Zsengélő Café (Verőce)
Éttermek és bisztrók kategória az OTP Bank támogatásával:
Macok (Eger)
Rosenstein (Budapest)
Kővirág (Köveskál)
Cukrászdák kategória:
La Téne (Badacsony)
Édes Sári (Budapest)
Sakura cukrászda (Nagymaros)
Vendéglők és csárdák kategória a Dacia támogatásával:
Fekete Gólya (Kecskemét)
Majthényi Présház (Balatonlelle)
Vadvirág Vendéglő és Fogadó (Tatabánya)
Édes street food helyek kategória:
Freyja – The Croissant Story (Budapest)
Házi Rétesbolt (Budapest)
Császármorzsa (Budapest)
Pizzázók kategória az Ooni támogatásával:
Manu+ (Budapest)
Hétköznapok (Budapest)
Pizza, Kávé, Világbéke (Miskolc)
Hamburgerezők kategória:
Bitang Burger (Alsóörs)
Meating Burger and More (Nyíregyháza)
Tuning Burger (Budapest)
Street food helyek kategória a Big Green Egg támogatásával:
Petrol Beer & Barbeque (Budapest)
GRK’s Kyros Yeeros (Budapest)
Cvekedli Tésztabár (Nyíregyháza)
Lángosozók kategória:
Pálháza Lángossütő (Pálháza)
Dunakanyar Lángos (Zebegény)
Bálintos Lángos (Mezőberény)
Fenntartható helyek kategória az Electrolux támogatásával:
SALT (Budapest)
Villa Kabala (Szigliget)
Reggeli (Pécs)
Fagyizók kategória:
Cioccolatte Fagylaltozó (Budapest)
Kő fagyi? (Mindszentkálla)
Erdős és Fiai Cukrászda (Budapest)
Távol-keleti éttermek kategória:
101 Bistro (Budapest)
Spicy Fish (Budapest)
Madame Pho (Budapest)
Nemzetközi kedvencek kategória a Biofilter Környezetvédelmi Zrt. támogatásával:
Meshuga (Budapest)
Taco Bar (Budapest)
Elefántos Étterem (Pécs)
A Street Kitchen Guide egyik legfontosabb célja az volt, hogy a budapesti helyek mellett a vidéki vendéglátóhelyekre is kiemelt figyelmet fordítson, és megmutassa, hogy mennyi remek, különleges vendéglátóhely létezik Budapesten kívül is, amiket érdemes akár egy kirándulás, nyaralás keretében is felkeresni. A kiadvány nemcsak felsorakoztatja a legszuperebb magyarországi helyeket, hanem egyféle kalauzként is szolgál a belföldi utazásokhoz – ehhez a térképek és a helységnév szerinti tárgymutató is nagy segítséget nyújt. Bárhol is legyünk az országban, egészen biztosan találunk a közelben egy remek helyet a Street Kitchen tesztelői által összeállított kiadványban.
A Street Kitchen Guide megrendelhető ITT.