Vörös szőnyeges esemény a Spago Budapestben
Wolfgang Puck vörös szőnyeges eseményét a Spago Budapestben magyar filmcsillagok ragyogták be
A híres séf, Wolfgang Puck nemrégiben káprázatos vörös szőnyeges eseményt rendezett a Spago Budapestben, amelyen a magyar filmipar kiválóságai is részt vettek. A nemzetközi filmipar legnagyobb díjátadó ünnepségét követő Governors Ball menüjének összeállításában betöltött sokéves szerepéről ismert Puck egy felejthetetlen estét teremtett kulináris sztárcsapatával együtt.
A Spago Budapest gálavacsorájának díszvendégei a nemzetközi színtéren is elismert, ünnepelt magyar színészek voltak. Puckhoz csatlakozott Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója és Della Gossett, a Spago Beverly Hills executive cukrászséfje. Mindketten Los Angelesből érkeztek, hogy részt vegyenek az eseményen. A rendezvényen részt vett Puck fia, Byron Puck is, aki először látogatott el a Matild Palotában található Spago Budapestbe.
Az est menüsora a filmvilág legfontosabb eseményét követő rangos gálán felszolgált ételek által inspirált fogásokat tartalmazott, időtlen klasszikusokat és a Spago signature fogásait felvonultatva. A vendégek olyan fogásokat kóstoltak, mint a Házilag Füstölt Lazac Canapé, amelyet az ikonikus füstölt lazacos pizza ihletett, illetve a Fűszeres Tonhal Tatár. Az est egyik kiemelkedő pontja Szántó István signature desszertje, a Somlói Galuska „Dióhéjban” volt, amely két évvel ezelőtt lenyűgözte a hollywoodi sztárokat a gálán.
Wolfgang Puck:
A gálavacsora menüsorának megalkotásakor igyekszünk minél több helyi alapanyagot felhasználni, ahogyan azt a Spago éttermeinkben is tesszük. Nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük a vendégélményt. Az órákig tartó díjátadó ceremónia után a vendégek éhesen érkeznek és komfortos, ismerős ízekre vágynak. Ezek a szempontok kiemelten fontosak voltak a budapesti menüsor összeállításakor. Egy emlékezetes vacsora megteremtéséhez nemcsak a nagyszerű ételek tartoznak, hanem az is, hogy a vendégek már az érkezés pillanatától kezdve különlegesnek érezzék magukat.”
Szántó István, a Spago Budapest executive séfje Puckkal együttműködve tervezte meg a hollywoodi csillogást Magyarországra hozó menüt.
A kiemelkedő fogások között szerepelt a Krémes Tojássárgája Ravioli és a Faszénen Grillezett Ausztrál Stone Axe Wagyu Steak. „Emlékezetes élmény volt a két évvel ezelőtti hollywoodi gálán prezentálni a fogásaimat.” – mondta Szántó István séf. „Nagyon örülök, hogy Budapesten is meg tudtuk teremteni ugyanezt a hangulatot.”
A nemzetközi filmipar legrangosabb eseményét követő filmsztárok vacsorájának megrendezése 30 éves hagyomány Wolfgang Puck számára. Ez összhangban van a Matild Palota hagyományok és értékek megőrzése iránti elkötelezettségével.
Selim Ölmez, a Matild Palace szállodaigazgatója:
„Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a magyar filmművészet csillagait köszönthettük gálavacsoránkon, mely egyedülálló rangot kölcsönzött az estének. A szálloda harmadik évfordulójához közeledve igazán különleges volt számunkra ennek az eseménynek a megrendezése Wolfgang Puckkal.”