Pop-Up éttermet nyitott a budai Gléda Szigligeten
A Gléda megszokott házias és egyben progresszív ízei most már a Balatonnál is elérhetőek. A budai Gléda Vendéglő a Szigligeti vár lábánál nyitott Pop-Up éttermet. A vendéglőnek otthont adó felújított csárdaépület és a hozzá tartozó 100 fős terasz asztalainál a nyárra hangolt Gléda klasszikusokat kóstolhatják meg a vendégek, de kifejezetten a Balatonra készült fogások is helyet kaptak a menüben.
A nyár beköszöntével a Gléda csapata emelte a tétet, a Gléda Vendéglő Buda mellett már a Balatonon is várja vendégeit. A balatoni Pop-Up étterem a Szigligeti vár lábánál nyári ízektől szétrobbanó menüjével, árnyékos, hangulatos teraszával kínál felejthetetlen kikapcsolódást.
„A nyáron Budapest mindig kicsit kiürül és az igazán nyüzsgő élet a Balaton partjára költözik. Nem szerettük volna a vendégeinket Gléda – élmény nélkül hagyni, így szeptember végéig a budai éttermünk mellett Szigligeten, a vár lábánál is megtalálhatóak vagyunk. Egy felújított csárdaépület ad otthont a Glédának, amihez egy hatalmas, 100 fő leültetésére alkalmas, árnyékos terasz tartozik. A közönségkedvenc klasszikusainkat a nyárra hangoltuk, de vannak kifejezetten csak a Balatonnál kóstolható fogásaink is, mint például a bőrén sült pisztráng citrusos rizottóval” – árulta el Deli János, a Gléda tulajdonosa.
„A csopaki Márga bisztró vezetésekor sok tapasztalatot szereztem a balatoni vendéglátásról. A Balatonnak van egy semmihez sem fogható, különleges vibrálása, amit nagyon szeretek. Biztos vagyok benne, hogy ez a nyár egy igazán intenzív időszak lesz a Gléda életében, de szeretem, szeretjük a kihívásokat. Remélem, hogy nem csak Budán, hanem Szigligeten is sokan ellátogatnak hozzánk. Mindkét Gléda Vendéglőben az a célunk, hogy aki bejön hozzánk, jól érezze magát, kikapcsolódjon, szórakozzon miközben finomakat eszik-iszik a családtagjaival, barátaival vagy épp üzleti partnereivel” – tette hozzá a vendéglős.
Az itallapon a legfinomabb borok mellett a Gléda saját márkás pezsgője is helyet kapott, de aki a nyári melegben egy hűsítő koktélra vágyik, az is megtalálja számítását.
Gléda Vendéglő Szigliget (Kisfaludy utca 30. – 8264 Szigliget)
Asztalfoglalás: 30/445-5504
e-mail: szigliget@gledavendeglo.eu
###
Deli János – vendéglős, tulajdonos
Családja harmadik generációja, aki vendéglátással foglalkozik. Ebben a nőtt fel. Pályáját szállodai munkával kezdte, ahol végigjárta a ranglétrát. Londinertől a szállodavezetőig sokat tanult és tapasztalt már fiatalon. A kalandvágy és a tapasztalatszerzés vezérelte Angliába is, ahol Heston Blumnethal éttermében, a The Hind’s Head Bray-ben kezdett dolgozni. Rövid idő alatt vezető munkatársként látott bele egy profi gasztronómiai cég működésébe. Angliában dolgozott a Royal Oak Paley Street-ben és a Cliveden House Michelin-csillagos étteremben is, olyan szakemberekkel, mint Garrey Dawson vagy Martin Blunos és Dominik Chapman séfek.
Hazatérése után a hazai gasztronómiai munkáját a Csalogány26 étteremben kezdte. Nagyon fiatalon, 28 évesen az Aranyszarvas étterem ügyvezetője lett, ahol Mogyorósi Gábor séffel rekordidő alatt a Magyarország legjobb 10 étterme közé kerültek. A MÁK Bisztró üzletvezetőjeként 5 évet töltött. Itt is fantasztikus sikereket ért el. Kipróbálta magát a vidéki vendéglátásban is. Egy olyan sikeres márkát épített fel, mint a MÁRGA Bisztró.
Éttermi tanácsadóként dolgozva jó néhány vállalkozást segített az elmúlt években. Szeret fiatalokkal és a tanulásra nyitott emberekkel dolgozni. Ez a szakma folyamatosan fejlődik mindig új irányokat és kihívásokat mutat.