KávéReceptek

Kávékülönlegességek Valentin-napra

A szerelmesek ünnepén lepd meg kedvesed egy romantikus reggelivel, amelynek tökéletes kísérője egy-egy csésze ellenállhatatlan Nespresso kávé. A megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható.

VERTUO KÁVÉRECEPTEK

ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók

20 ml tejszín

1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula

friss málnadarabok vagy liofilizált málna

fehércsokoládé-forgács

Eszközök

habszifon

kis méretű kávéscsésze

Elkészítés

1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.

2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.

Nespresso Valentin-napi kávékülönlegességek. GasztroMagazin 2023.

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL

Hozzávalók

vaníliaszirup

kókuszreszelék

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula

étcsokoládé-forgács

ehető szárított rózsaszirmok

Eszköz

kis méretű kávéscsésze

Elkészítés

1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.

2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

3. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.

ORIGINAL KÁVÉRECEPTEK

ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók

20 ml tejszín

1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula

friss málnadarabok vagy liofilizált málna

fehércsokoládé-forgács

Eszközök

habszifon

kis méretű kávéscsésze

Elkészítés

1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.

2. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL

Hozzávalók

vaníliaszirup

kókuszreszelék

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

1 Paris Espresso kávékapszula

étcsokoládé-forgács

ehető szárított rózsaszirmok

Eszköz

kis méretű kávéscsésze

Elkészítés

1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.

2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.

További izgalmas kávérecepteket a www.nespresso.com oldalon találhatsz.www.nespresso.com.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .