GasztronómiaVersenyek

Véget ér Adamek Balázs és Kocsis Marcell versenynapja

Az Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszuson a Top 16 ország szakács párosa méri össze tudását a két napos szakács világdöntőben. Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte, akik a mai napon, a verseny első napján szerepeltek.

A kora reggeli órákban bepakoltak a konyhába, kipihenten és motiváltan várták a verseny kezdetét. A megmérettetés során 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, amelyet a versenyszabályzatban megadott fő alapanyagok köré kellett felépíteni.

Wordchefs magyar szakácsok ételsora. GasztroMagazin 2022.

A menü egy vegán előételből, egy halételből, borjú felhasználásával elkészített főételből és egy desszertből állt.

Balázs és Marcell menüje a következő volt:

Sült zeller dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zeller szósszal
Halibut filé kaviárral, karfiollal és uborkával
Borjúbélszín borjú terrinnel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gomba tarte-tal és borjú jus-vel
Csokoládé mousse málna zselével, citrusos mangó salátával, tea gyöngyökkel és fűszeres málnafagylalttal

Wordchefs magyar szakácsok ételsora. GasztroMagazin 2022.

A verseny során minden rendben ment, minden a terv szerint haladt, mindenki elégedett a mai nap teljesítményével. A verseny eredményére, a június 2-án megrendezésre kerülő gála vacsorán kerül majd sor.

Wordchefs magyar szakácsok ételsora. GasztroMagazin 2022.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .