GasztronómiaHírekVersenyek

Közétkeztetési szakácsverseny 2021-22.

A „Közétkeztetési Szakácsverseny 2021-2022” célja többek között a hagyományos ízek, ételek modernizálása, az étkezési kultúra fejlesztése, valamint az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése.

Szervezők:
• Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV)
• Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
• Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ)
A verseny témája: Farsangi ételek a hagyomány és a megújulás jegyében
Feladat: Valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése. Felnőtteknek szánt,
komplettált 3 fogásos ebéd megtervezése és tálalása a modern gasztronómia jegyében.

A Közétkeztetési szakácsverseny sajtótájékoztatója a budaörsi Metro GasztroAkadémiáján. GasztroMagazin 2021.

Nettó nyersanyagköltség 650 Ft/ adag.

Célok:
• az évszakhoz köthető hagyományok, szokások, ismerős és hagyományos ízek megőrzése mellett, az
ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása,
• az étkezési kultúra fejlesztése, az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése,
• hazai friss alapanyagok felhasználásának népszerűsítése,
• a versenyre nevezők szakmai továbbképzése és fejlesztése,
• a közétkeztetésben dolgozók csapatmunkájának fejlesztése,
• a közétkeztetés népszerűsítése,
• a közétkeztetés minőségének javítása, fejlesztése,
• kipróbált receptek és technológiák közzététele,
• iránymutatás a közétkeztetés fejlődéséhez.

A szervezők sajtótájékoztatón ismertették az elődöntők eredményeit, a verseny eddigi állást és tapasztalataikat.
Részletes beszámoló a kattintható linken >>> Hatteranyag_2021_2022_elodonto_final

 

Fotók Vihar Gergely

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .