GasztronómiaHírekProgramok

A magyar Bocuse d’Or döntő versenykiírása

Lennél TE a 2022-es BOCUSE D’OR Europe győztese?
A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött!
A 2021-es Magyar Döntőn megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2021. szeptember 5-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.
Keressük azt az elhivatott és tehetséges szakácsot, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2023-as világdöntőjére.

A beérkezett pályamunkákból az Akadémia elismert séfjei, Hamvas Zoltán elnökletével választják ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket az idei Magyar Döntőn.

A pályázás feltételei:

A pályázó 2023. január 23-ig betölti a 23. életévét
A pályázó magyar állampolgár
A pályázó elhivatott a szakma iránt, kitartó, nyitott a fejlődésre és csapatmunkában ugyan úgy képes sikereket elérni, mint önálló munkájában
A pályázó rendelkezik Commis-val
*konyhai segítő, aki 2001. január 31. után született 

A pályázat 2 témája és a kötelező elemek:

Téma 1. (12 főre):

2 db BALATONI SUDÁR ponty – kb. 2 kg +/- 20%/db

Téma 2. (12 főre):

Mangalica: a teljes állat bármely része felhasználható, de kötelező fő elemként azonosítható kell legyen a TARJA és a NYELV

*Figyelem: A fenti mennyiségek a maximálisan felhasználható egységek

A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk:

a benyújtás határideje: 2021. szeptember 5., 24:00 óra
a benyújtás módja: emailben, a sales@bocuse.hu címre,
a jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.

A Bocuse d’Or verseny állomásai:

A Magyar Döntő résztvevőinek kihirdetése: 2021. szeptember 10. (maximum 5 fő)
Bocuse d’Or Magyar Döntő: 2021. október 21. Budapest, Hungexpo
Bocuse d’Or Europe Döntő: 2022. március 21-23. Budapest, Sirha, Hungexpo

Iránymutatások a receptpályázathoz

A receptekhez kérjük fotót is csatoljatok (PNG/JPEG formátumban) az elkészült ételekről.
A verseny két témájának kalkulációját 12 adagra kérjük megadni.
Sót, borsot leszámítva, minden felhasznált anyag mennyiséggel kell, hogy szerepeljen.
Recept: / ITT letölthető a mintarecept, mely példának tekintendő a pályázat beadásához Név: Báránykaraj sült szívsalátával, vesével, mártással 12 főre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .