ÉtteremHelyszínekHírek

Hello Buda! Költözik a Stand25!

A Stand25 októberben elhagyja a Hold utcai bázist és novembertől a budai oldalon várja a vendégeket.

2017 tavaszán mindenkit meglepett a hír, hogy Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya a Hold utcai piacon nyitja meg első saját vendéglátóipari egységét. Ez nem volt más, mint egy könnyen érthető konyhával csábító hely, ahol szó sincs fine diningról! Van azonban szó minőségi alapanyagokról, egy szerethető magyar konyháról, és laza, barátságos hangulatról.

Merészségüket a Michelin Guide igazolta vissza,

a Stand25 alig egy évvel a nyitás után megszerezte a Bib Gourmand minősítést. Valószínűleg ugyanennyire meglepő fordulat, hogy a Stand25 októberben elhagyja a belvárosi piacot és Budára költözik. Azt ígérik, a stílus és az árszínvonal marad, de szélesebb lesz a kínálat és magasabb a komfortfokozat.

Széll Tamás és a Stand25
Széll Tamás és a Stand25

„Szeretjük a bátor húzásokat. Ez is egy ilyen lesz. Budával már nagyon régóta kacérkodtunk, és tényleg álom volt, hogy meghódítsuk Budapestnek ezt az oldalát is.” – mesél a költözés körülményeiről Hamvas Zoltán, a Stand25 tulajdonosa. „Sokan mondják, hogy az élet Pesten zajlik, Budán az éttermek zöme, melyeknek nincsen úgy lokális beágyazottsága a helyi közönség körében, csődbe megy. De a Székely Mihály utcai Standról is azt mondták, hogy elátkozott helyen nyílt, mert a két előző étterem nem tudott ugyanazon a helyszínen sikeres lenni. Mi pedig ott is egy éven belül Michelin csillagot kaptunk és a nyitás óta gyakorlatilag telt házzal működünk.”

A Stand25 egyik ikonikus fogása, a gulyásleves
A Stand25 egyik ikonikus fogása, a gulyásleves
Magyar alapanyagokból világszínvonalon

A csapat ígérete szerint a Stand25 költözés után is megőrzi a legfontosabb stílusjegyeket: „Küldetésünk, hogy továbbra is bebizonyítsuk, a magyar alapanyagokból készült ételek is nyújthatnak világszínvonalú gasztronómiai élményt. A Stand25 esetében pedig emellett nem engedünk abból, hogy garantáltan kompromisszummentes minőségben készítünk egyszerű, finom, könnyen érthető ételeket. A piaci környezet sok mindent nem tett már lehetővé. Leginkább az esti nyitva tartást hiányolták vendégeink, ahogy azt is, hogy komfortosabb körülmények között láthassuk vendégül őket.” – magyaráz Hamvas Zoltán, majd folytatja: „Szélesebb lesz a kínálatunk, táblás ajánlataink pedig sűrűbben változnak, mint eddig. De az fontos, hogy hasonlóak lesznek az áraink, és tényleg megtartunk mindent, ami a Stand25 védjegye lett. Még az ikonikus Stand25 neon, a képregény és a kakas is jön velünk.”

Az étterem másik signature tétele a libamáj
Az étterem másik signature tétele a libamáj

A Stand25 tulajdonosai Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya előreláthatólag novembertől várják a vendégeket az új, budai helyszínen, a Váralagúthoz közel, az Attila úton. A nyitás pontos dátumát egyelőre még nem tűzték ki.

 

Hello Buda! A Stand25 novemberben érkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .