Pro Gastronomia 2019
Idén már másodszor adták át a Pro Gasztronomia díjakat a BGE KVIK Alkotmány utcai épületének emeleti aulájában.
A Dr Sándor Dénes alapította elismerést 2019-ben Vomberg Frigyes, Böröcz Zsófia, Varga Károly és Olivier Roellinger kapták.
Főiskolások, szakemberek, szakújságírók gyűltek ma össze, hogy résztvevői lehessenek a hagyománnyá nemesedő díjátadó ünnepségnek.
A megnyitó beszédeket követően Sándor Dénes lépett az emelvényre. Rövid bevezetőjét a díjazottak bemutatása, a díjak átadása követte.
Az idei győztesek:
Varga Károly
22 olimpiai és világbajnoki aranyérem nyertese, a Kígyósi Csárda szakmai mentora és a kecskeméti 48 Étterem és Bár konyhafőnöke
Vomberg Frigyes
Food stylist, a magyar Bocuse d’Or csapat tagja (coach 2014-2018, 1. helyezés Budapesten, 4. helyezés 2017-ben a Bocuse d’Or lyoni döntőjében)
Olivier Roellinger
3 Michelin-csillagos francia chef,a Relais & Chateau alelnöke, megálmodója és megvalósítója a nevét viselő európai szakácsversenynek.
Böröcz Zsófia Ifjú Tehetség Díj
a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi Vendéglátóipai és Idegenforgalmi Kar korábbi hallgatója, a 2018-as RTL Klub Konyhafőnök műsorának nyertese, gasztromentor, a N’iceroll fagylaltozó tulajdonosa.
Az ünnepséget népzenei előadás és fogadás zárta.
Emlékeztetőül, a 2018-ban kiosztott elismerések díjazottjai voltak:
– Lusztig Tamás, a Hotel Flamenco visszavonult konyhafőnöke
– Bicsár Attila, a villányi Sauska48 étterem konyhafőnöke, a Traktor Farmfood Étterem tulajdonosa
– Alexander Stockl, a salzburgi Klessheim Turisztikai Iskola tanára
– Tischler Petra (ifjúsági díj), a BGE korábbi tanulója, jelenleg a Fishmarket ügyfélkapcsolati vezetője