Sörvacsora programsorozat indult a Dreher Sörgyárakban
A Dreher Sörgyárak 2017. októberében indította Sörvacsora programsorozatát. A kéthavonta megtartott exkluzív esemény mesterszakácsa Lenk Zsolt, a menüt pedig Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állítják össze.
Kéthavonta sörvacsorával várja a különleges ízek és élmények iránt érdeklődőket a Dreher Sörgyárak. A sörvacsorák séfje Lenk Zsolt, a Marangona Gasztropont konyhafőnöke, a menüket pedig Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állították össze.
A Dreher Sörvacsorák program nemcsak a gasztronómiai élményről szól. A résztvevők bepillanthatnak a sörgyártás folyamataiba, megnézhetik az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, illetve a Dreher múzeumot is.
A magas színvonalú sörkultúra és vendéglátás a Dreher Sörgyárak egyik szívügye. A Dreher a sörgyár különleges helyszínére, saját pubjába és éttermébe hívja a gasztronómia és a sör rajongóit.
Lenk Zsolt séf Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Sok más étterem mellett dolgozott a két Michelin-csillaggal és rengeteg más szakmai elismerést begyűjtő osztrák Taubenkobel étteremben. Lenk Zsolt egyik kedvenc gasztronómiai területe a sör és étel párosítás, a Dreher Sörvacsorákon pedig szeretné bemutatni, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni különböző sörökkel kombinált fogásokból.
Vásárhelyi István sörgasztronómus már korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmeseinek. Szerinte a Dreher Sörvacsorák révén Budapesten is elérhető már a nagyközönség számára egy olyan program, ami a gyönyörű sörgyári berendezések mellett egy izgalmas kulináris élményt is bemutat a látogatóknak.
„Lenk Zsolt séffel igyekeztünk tradicionális alapanyagokkal, de a Dreher megújuló, modern felfogásához igazítva elkészíteni a sör-étel párosokat, hogy a sörgyári vacsora valódi felfedezés és kaland is legyen” – tette hozzá Vásárhelyi István.
A november 22-i Dreher Sörvacsora menüje az alábbi lesz:
Hideg kacsamájpástétom, körte
Kozel Barna
Vad kacsamell levendula, fermentált fokhagyma, kecskesajt hab
Pilsner Urquell
Posírozott szürke harcsa, citrusok, creme fraiche, cukkini burgonya
Hofbräu Búza
Étcsokoládés Mousse Almakompóttal
Dreher Bak
Pingback: Különleges sörös fogások karácsonyra - GasztroMagazin - fakanál, habverő, dugóhúzó, shaker
Pingback: Füstölt pisztráng céklával - GasztroMagazin - fakanál, habverő, dugóhúzó, shaker